Traductor

dilluns, 4 de juny del 2012

Orió

A la mitologia grega, Orió era un gegant nascut dels orígens de Zeus, Poseidó i Hermes.

Un dia els deus van visitar un home anomenat Hirieu que, tot i desitjar tenir un fill, no podia. Agraïts per la seva hospitalitat, li van concedir el seu desig i van orinar en la pell del bou que havien menjat. Li van demanar que soterrés la pell i que en nou mesos tindria el seu fill. En néixer el nen, va ser anomenat Orió, en record dels orins que l'havien engendrat.

Orió va convertir-se en company de caça d'Artemisa. Va prometre aniquilar qualsevol criatura que trobés sobre la terra, cosa que va fer enfadar a Gea. Aquesta va fer aparèixer un escorpí enorme que va picar Orió i el va matar.

Una altra tradició explica que Apol·lo, el bessó d'Artesima, va sentir gelosia perquè aquesta s'havia enamorat d'Orió. Apol·lo, veient a Orió a la llunyania va desafiar a la seva germana que no podia encertar el blanc.

Artemisa va llençar la seva fletxa i va encertar, pensant que es tractava d'un animal. Quan va anar a veure la seva captura es va adonar que havia matat el seu amor. Per mitigar la seva tristesa va col·locar-lo al cel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada